8 sept. 2010

Eu sunt Filip, si-mi place inghetata! part. I

Vreau sa am o planeta doar a mea, care sa aiba propriul lui soare, o luna, chiar doua, care se invart in jurul planetei mele, pe care traiesc persoane capabile sa iubeasca, sa faca lucruri ciudate, in timp ce nimeni nu-i impiedica sa faca acele lucruri, nimeni nu le da ordine, nimeni nu-i obliga sa se culce la ora 9:00 fix, nimeni nu ii pune sa invete, ca doar de asta depinde viitorul lor. Stau si ma gandesc mereu, de ce viata asta a facut aceasta bariera intre oameni? Stiti voi, barierea dintre clasele sociale. De ce nu puteam fi toti la fel? Sa avem aceleasi drepturi? Sa nu trebuiasca sa stam cu frica'n san gandidu-ne ca vreun psihopat ne intra-n casa si ne omoara pentru ceva maruntis. Uite de asta vreau eu planeta mea, pe care oameni nu difera in carcter, atitudine sau clasa sociala. Planeta pe care sa pot sa ma culc cand vreau, sa ma trezesc cand vreau, sa mananc inghetata cand vreau. Ahh, da, ador inghetata, cred ca as putea sa mananc inghetata la micul dejun, pranz si cina si intre mese. Pentru mine este mai mult decat un desert, este...

- Fiiiilip!

- Daaaa!

- Ti-ai facut tema la matematica?

- Imediat.

- Vin sa o verific acusi, vezi sa fi gata.

- Bine.

Mda, sa v-o prezint, ea e Ana, mama mea draga. Vedeti? Despre asta incerc sa vorbesc, asta nu-mi place, si nu m-as plange daca as fi sigurul, da cati dintre voi nu ati patit la fel, si cati inca sunt in situatia mea? Ba tu teme, ba tu curatenie in camera, ba tu gunoiu, mereu se gaseste cate ceva, ca doar deh, sunt cel mai mic din familie. Ca tot veni vorba de mine, parca simt ca ar trebui sa ma prezint, nu?

Eu sunt Filip, am 13 ani, sunt in clasa a 5-a si-mi place inghetata! Traiesc intr-o familie modesta, mai am un frate mai mare pe nume Andrei, care ma sacaie mereu, noroc de salvatoarea mea, Ramona, sora noastra cea mai mare. 

Poza de langa este una mai veche, facuta in una din sesiunile de fotografii ale lui tata. El, se proclama fotograf profesionist si il cheama Radu. Mama, pe care ati cunoscut-o adineaori, este casnica si incearca sa ne ofere cele mai bune conditii in casa, fiind tot odata si depedenta de curatenie, de ce credeti ca este atat de curat la mine in camera? Normal, m-a obligat mama sa fac curat. Da da, in fiecare zi, la ora 15:00 eu trebuie sa ma apuc sa fac curat in camera, sa fie toate la locul lor, sa fie cartile in ordine, hainele in dulap si jucariile in sertare. Mai si cat imi place cand e dezordine, sa pot si eu sa ma consider un geniu, un geniu care nu are timp sa-si faca curat in camera!

Mereu mi-am zis! O sa ajung eu la casa mea, unde o sa fie o dezordine neimaginabila, unde nu o sa trebuiasca sa aud mereu acele 2 cuvinte care parca incearca sa doboare bariera numit Timpan. Si da, atunci o sa-mi promit ca nu o sa mai zic acele 2 cuvinte niciodata, ca sa oblig toti oameni care imi intra in casa sa nu zica acele 2 cuvinte. Si totusi, parca deja prevad persoana care dupa primul pas de la pragul usii o sa zica: Fa curat! Da, ati ghicit, mama o sa fie aceea persoana. Oricum, n-am de ce sa o condamn, s-a nascut intr-o familie numeroasa, unde dintre toti copii ea era singura cu codita si denivelari la zona pieptului. Cred si eu ca dupa atatia ani de curatenie dupa 7 frati, iti intri in mana, ca sa zic asa. 

Stiu, dupa descrierea de mai sus nu prea imi iubesc familie, insa nu e asa, acest mici(la patrat cateodata) incidente nu ma pot pune in postura de antifamilist. Fiind cel mai mic, sunt chestii care nu-mi plac, insa, incetul cu incetul o sa ma acomodez. Ar cam fi timpul sa-mi fac tema aceea la matematica, nu de alta da apare mama imediat si eu abia am facut un sfert din ea. 

Maine o sa va povestesc cum mi-am petrecut vacanta de vara, numa nazbatii, v-a dati seama.

Eu sunt Filip, si-mi place inghetata!

3 comentarii:

  1. Dragut, imi place cum ai descris visele de copil in cuvinte mature pentru varsta lui ! Astept part 2!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Recunoaste, iti place de el si vrei mai multe detalii :)) Intr-un fel e de inteles, aveti totusi ceva in comun :))

    RăspundețiȘtergere