6 oct. 2010

Lectia de azi: About Facebook


Cu siguranta majoritatea dintre noi(conectati la lumea virtuala) au deja un cont pe facebook, iar daca nu, avem prieteni care au cont si probabil va streasaza cu bine cunoscutul joc FarmVille. Corect?

Ei, azi am sa incerc sa va fac cunostinta cu facebook, de la initierea lui pana in zilele noastre. Asadar, sa incepem.

In luna iunie 2004, un tanar in varsta de 20 de ani pe atunci, Mark Zuckerberg a creat o platforma de socializare pentru studenti, numita The Facebook. Dupa ce un investitor, pe nume Peter Thiel a investit in Facebook 500 000 de dolari, reteaua de socializare a inceput sa creasca, ca in acelasi an compania Accel Partners sa investeasca in Facebook nu mai putin de 12,7 milioane de dolari.

In 2006 Yahoo a incercat sa preia Facebook-ul, insa co-fondatorii nu au fost de acord, si astfel a inceput asaltul acestuia in lumea virtuala.

La inceputul lui 2007 Facebook lanseaza o platforma care interactioneaza cu alte site-uri, astfel poti trimite mesaje catre alte retele. Spam-ul era de asteptat sa fie o problema, insa s-a si contra acestui lucru o aplicatie.

In iulie 2008, Facebook arata sa creasca, avand in acel moment 15 milioane de utilizatori, insa nimeni nu se astepta ca peste un an, in iulie 2009, Facebook sa fie casa a circa 250 de milioane de navigatori ai internetului.

In acest moment, Facebook numara aproximativ 550 de miliaoane de utilizatori, fiind intr-o continua crestere, acesta devenind al 2-lea cel mai vizitat site din lume, dupa Google.

71% din utilizatorii Facebook-ului locuiesc in afara Statelor Unite, iar media de varsta fiind una destul de ridicata, batranii in lipsa de activitate, probabil impanzesc reteaua de socializare.

Moartea lui Michael Jackson n-a pornit isteri doar in lumea noastra, Facebook-ul fiind si el lovit tare de acest eveniment, insa intr-un bun sens, ca sa zic asa. Dupa ce MJ a pasit in alta lume, lumea lui de pe Facebook a luat o intorsatura radicala, de la 800 de mii de fani, ajungand in doar 2 saptamani la peste 7 milioane de fani. In zilele noastre, MJ are peste 10 milioane de fani, fiind unul din cei mai populari artisti pe Facebook.

Romania numara aproximativ 1.600.000 de utilizatori, majoritatea avand varsta cuprinsa intre 18-24 de ani, astfel Romania ocupa locul 50 in clasamentul mondial al utilizatorilor Facebook.

Mark Zuckerberg, avand acum 26 de ani, a ajuns la o avere de 7 miliarde de dolari, fiind unul din cei mai tineri(poate chiar cel mai tanar) miliardar(in dolari) din lume. Cu o asa avere, Mark se comporta foarte normal, traind intr-un loc modest, cu iubita lui, o chinezoaica. Modestia este un atu important pentru acesta, astfel dovedind ca el isi conduce bani, si nu invers.

Fostul student la Harvard a crezut in initiativa sa, astfel a creat o companie care a depasit site-uri precum eBay si Yahoo, acesta valorand aproximativ 33 de miliarde dolari, si asta doar in 6 ani de existenta.

"The Social Network", asa se numeste filmul care face furori in acest moment in State, aflandu-se pe prima pozitie in box-office-ul American de la lansarea lui, adica de 5 zile. Filmul despre crearea celei mai mari retele de socializare a avut incasari de 23 de milioane de dolari, asta doar in SUA, obiectivul producatorilor fiind de 100 de milioane. Justin Timberlake si Jesse Eisenberg joaca rolul principal al "tocilarului" student.

Va invit sa vedeti trailer-ul fimului proaspat aparut:


Enjoy. :)

Un comentariu:

  1. Asa este. Pot sa spun cu manutza pe mouse pad ca sunt "facebook addicted". :D

    Abia astept sa ajunga filmul si la noi. :X

    RăspundețiȘtergere