3 iun. 2010

Hatiko, a dog story

Hatiko a fost un caine foarte loial, care s-a nascut in 1923 in Odate, Japonia, in acelasi an cunscandu-si si stapanul si de atunci il astepta in fiecare seara in statia de tren. Stapanul acestuia, un profesor universitar in Tokyo, a decedat in 1925. Hati si-a asteptat stapanul in aceiasi statie timp de 9 ani. In cele din urma a murit in martie, 1935.

Si astazi, statuia din bronz a lui Hatiko isi asteapta stapanul in gara Shibui.

Povestea lui Hatiko a fost ecranizata de 2 ori, prima oara in Japonia, in 1987, filmul numindu-se Hachikō-Monogatari si fiind un adevarat blockbuster la vremea lui. 

A 2-a ecranizare a avut loc acum un an, de catre americani, in rol principal fiind Richard Gere. Filmul a fost filmat in Rhode Island.

De asemenea au fost facute si cateva carti despre povestea lui Hati, carti pentru copii, una din ele castigand multe premii de-a lungul anilor.

Pe mine pur si simplu m-a marcat filmul, trecand la favorite imediat dupa vizionare. Sa nu va fie mirarea daca o sa cada lacrimi din ochii vostri cand vedeti filmul fiindca este foarte emotionant, iar pentru iubitorii de caini este must see. Nu mai asteptati, este un film pentru care merita sa pierdeti o ora si jumatate!

Trailer:


10 comentarii:

  1. un film de nota 10+ un film in care arata cat de loial si iubitor poate fii un caine !!! super film !

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut ambele filme pe aceasta tema si amandoua au fost superbe..bun film..nota 10

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu chear azi m-am uitat la film!Foarte trist mi-a părut!Aici se arată loialitatea omului și a cîinelui cît de credincios este!

    RăspundețiȘtergere
  4. UN FILM DE NOTA 10+ suuuper

    RăspundețiȘtergere
  5. Filmul este incredibil .astzi (2.02.2011)....m-am uitat la film ,pur si simplu am ramas marcat..lacrimi si sentimente au fost...o poveste incredibila pt toti iubitorii de caini ...si daca ma gandesc la un nume pt viitorul catel acesta va fii HACHI! :x:x:x

    RăspundețiȘtergere
  6. pe mine ma imotionat mult filmul acesta de cite ori loi privila de atitea ori am lacrimi mie mia placut mult filmul

    RăspundețiȘtergere
  7. HACHI E UN FILM CE MERITA VAZUT.NU ARE =

    RăspundețiȘtergere
  8. o lectie buna pentru oameni

    RăspundețiȘtergere