6 iun. 2010

Romania, cat pe ce Campioana Mondiala!

Da, asa este! Desi Romania lui Lucescu nu bate mai pe nimeni, noroc cu cei de la Honduras, s-au vorbit ei pe acolo sa ne lase sa castigam, dupa ce si Macedonia a reusit sa ne bata.

Aici insa, suntem aproape cei mai buni, am batut Spania, Portugalia, Germania, Elvetia si multe alte echipe care in viata reala ne-ar da clasa. Vorbesc despre jocul online ManagerZone , unde Romania a reusit sa ajunga pana in finala Campionatului Mondial. 

Acest joc managerial are peste 1 milion de utilizatori din lumea intreaga, avand 2 sporturi: fotbal si hochei. Daca la hochei nu ne descurcam chiar atat de bine, la fotbal suntem printre cele mai puternice tari, desi avem doar 10000 de utilizatori romani, asta fiind putin in comparatie cu Argentina care are 130 000 de utilizatori, Turcia - 85 000, Portugalia - 50 000, Polonia - 60 000.

Unul din colegii mei a facut si un articol despre aceasta finala, cu un mini interviu din partea selectionerului, care culmea, este din Sfantu Gheorghe. :D

Iata articolul:

Dacă naţionala lui Răzvan Lucescu se zbate în mediocritate şi suferă înfrângeri ruşinoase în faţa unor adversari de calibru redus, selecţionata României din jocul online ManageZone se află la un singur pas de câştigarea Cupei Mondiale!

La aproape un deceniu de la apariţie, ManagerZone este, la concurenţă cu mai bătrânul Hattrick, cel mai popular manager de fotbal online, unde peste 800.000 de iubitori de fotbal din toată lumea îşi demonstrează abilităţile de antrenori şi conducători de club. Cu un motor grafic 3D şi un sistem competiţional deosebit de antrenant, ManagerZone a devenit unul dintre cele mai apreciate jocuri de profil.

În acest mediu, cei aproape 11.000 de utilizatori români înregistraţi formează una dintre cele mai apreciate comunităţi. Coordonati de Master Assistant-ul Valeriu Luca, alias luckman, conaţionalii noştri reuşesc performanţe excelente atât la nivel de club (Liga I fiind între cele mai puternice campionate ale lumii), cât şi la nivel de echipe naţionale.

În această perioadă se află în desfăşurare Campionatul Mondial, unde România nu doar s-a calificat, ci a reuşit chiar să acceadă în finală după un parcurs excelent. În ultimul act al competiţiei, care se va disputa astăzi de la ora 21, reprezentativa condusă de Lucian Neagoe (alias cris86) şi Rudolf Dombi (alias macidm) va da piept cu puternica selecţionată a Braziliei.
Prin ajungerea în ultimul act al competiţiei, selecţionata noastră şi-a egalat cea mai bună performanţă din istorie, reuşită în urmă cu câţiva ani, atunci când România condusă de Felician Căilean şi secunzii Kinga Mesaros (kin_gls) şi Victor Cojocaru (c--victor) a cedat la limită disputa cu Portugalia.

Trebuie să remarcăm că, pe lângă şansele la trofeul suprem, România este în cărţi şi pentru titlul de golgheter al competiţiei, atacantul Ionuţ Andrei putându-se detaşa în câştigător în cazul în care va marca în acest ultim meci. Şanse mari are şi Codrin Bădoi, acestuia fiindu-i necesare cel puţin două goluri pentru a termina pe primul loc în clasamentul celor mai buni marcatori.

Cris86: "Vom încerca să aducem prima Cupă Mondială pentru România"

Victor Cojocaru: Spune-ne cine e cris86, atât în ManagerZone cât şi în afara lui.
Lucian Neagoe: Numele meu e Lucian Neagoe, am 24 de ani, sunt din Sfântu Gheorghe, dar de 5 ani locuiesc în Cluj unde sunt student. Mă ocup de acest joc de aproximativ 7 ani, mai exact din data de 02/05/2003. În tot acest timp am reuşit câteva performanţe notabile cu echipa de club printre care şi câştigarea Ligii I, unul dintre cele mai puternice campionate din ManagerZone în momentul de faţă.

V.C: Cum e sa fii antrenorul virtual al unei naţionale de mare succes?
L.N: Oricine ajunge la un anumit nivel cu echipa de club îşi doreşte noi provocări şi poate cea mai mare dintre ele este echipa naţională, dar pentru asta ai nevoie şi de votul comunităţii. Eu mă bucur că mi s-a acordat această şansă şi, spre surprinderea tuturor, am reuşit calificarea în finala Campionatului Mondial.

V.C: Cum ţi se pare parcursul de până acum al naţionalei?
L.N: Până acum pot să zic că am avut un parcurs excelent. Acest parcurs se datorează atât mie, cât şi secundului meu în egală măsură, deoarece am format o echipă compatibilă, iar rezultatele nu au încetat să apară (cu această ocazie doresc să-l felicit pentru munca depusă). Comunitatea a contribuit şi ea foarte mult la acest parcurs pentru că datorită lor dispunem de jucători redutabili la echipă.
În grupa de la Campionatul Mondial am întâlnit: Elveţia, Letonia şi Serbia. În primele două meciuri am reuşit să ne impunem în faţa Letoniei (7-4) şi a Elveţiei (2-1), apoi a urmat meciul cu Serbia, care era codaşa grupei şi am folosit rezervele în acest meci deoarece noi eram calificaţi deja în primele 16 echipe.
Următorul meci a fost cu Germania , adversar destul de incomod, dar nu o forţă deosebită în acest joc, ne-am impus cu scorul de 4-2.
Apoi a urmat meciul împotriva Spaniei care este una dintre marile forţe şi aici.Am reuşit să învingem cu scorul de 3-2 (în a doua repriză de prelungiri) şi astfel ne-am asigurat calificarea în semifinalele competiţiei.
În semifinală am dat peste Portugalia, echipa care ne-a mai învins o dată în 2007, în singura finală de Campionat Mondial jucată de România. Deşi avem alte generaţii de jucători, iar antrenorii sunt alţii la cele două naţionale, ambiţiile pentru acest meci erau foarte mari, mai ales că miza era accederea în finală. Romania a facut un meci senzaţional şi a învins cu scorul de 4-1.

V.C: Ce face diferenţa între echipele din joc la acest nivel?
L.N: Nivelul este foarte echilibrat, iar diferenţa se face la aşezarea jucătorilor în teren, inspiraţia tactică a antrenorilor şi, nu în ultimul rând, cartonaşe sau accidentari care pot influenţa decisiv un meci.

V.C:De ce crezi că putem reuşi performanţe deosebite în jocuri online, iar în fotbalul nostru de toate zilele ne zbatem în mediocritate?
L.N: Majoritatea celor care s-au apucat de jocuri online de genul asta au făcut-o din dragoste pentru fotbal. Mi-e foarte greu sa fac o paralelă între fotbalul online şi cel real, dar, daca e să fac una, aş putea zice că sunt manageri în acest joc care s-ar putea descurca mult mai bine decât anumiţi conducători de fotbal de la noi din ţară. Problema la noi este atitudinea conducătorilor faţă de fotbal: fac investiţii pe termen scurt şi doresc câştiguri imediate, nu cred că este vreo echipă la noi în ţară care să aibă o strategie pe termen lung bine pusă la punct. Aici mă refer la stadion, şcoală puternică de juniori, antrenori stabili cărora să li se acorde mână liberă şi tot ceea ce este nevoie pentru un club ca să fie cu adevărat profesionist.
Dacă până acum caţiva ani Naţionala României mai "respira" datorită faptului că aveam câţiva jucători talentaţi care jucau la cluburi puternice de afară, în acest moment nu-i mai avem nici pe acei "caţiva", iar nivelul echipelor de Liga I este foarte scăzut. În aceste condiţii, orice antrenor am avea la cârma reprezentativei s-ar confrunta cu multe situaţii dificile: jucători de nivel scăzut care nu sunt obişnuiţi cu meciuri tari, lipsa de profesionalism din partea multora dintre ei.
În Managerzone e un pic mai simplu deoarece tu te ocupi de toate, începând de la stadion, finanţe, antrenamentul jucătorilor, tactici, afaceri cu jucători şi planuri pe termen lung sau scurt, iar cu puţină răbdare îţi poţi umple timpul cu un joc destul de complex în care poţi avea şi trăiri frumoase.

V.C: Cum vei aborda finala? Ce aşteptări ai de la acest meci?
L.N: Acest meci este cel mai important pentru mine şi maci (secundul meu) de când ne ocupam de ManagerZone şi îl vom aborda exact ca şi pe precedentele, cu maximă atenţie şi vom încerca să aducem prima Cupă Mondială pentru România. Sper să obţinem victoria şi să ridicăm steagul ţării noastre pe prima poziţie, acolo unde la fotbalul real n-am facut-o niciodata şi nici nu o vom face în viitorul apropiat!

Articol scris de Victor Cojocaru

Sursa: ProSport

Si cateva poze:





In cele din urma Romania a pierdut aseara in fata Braziliei finala. Scor 4-2. Este a 2-a finala ratata de Romania, speram ca a 3-a va fi cu noroc! :D

 


Un comentariu: